A Christmas Carol – en mini-bokomtale

Dette er nok den mest kjente boken jeg leste i 2015, men det var også første gang jeg leste den! Jeg fikk den gratis da jeg installerte Google books-appen, men siden jeg hadde hatt lyst til å lese en ordentlig klassiker, ble jeg ganske glad for å få den.

51o+Dsa-imL._SX320_BO1,204,203,200_

Charles Dickens’ kjære bok har blitt adaptert mang en gang gjennom årene, og det finnes en del filmer om historien. Historien handler om Ebenezer Scrooge, en gnien forretningsmann som hater alt, spesielt jul og glede. Natt til 1. juledag (Christmas Day) får han besøk av spøkelset til sin gamle venn og forretningspartner, samt spøkelser fra fortiden, nåtiden og fremtiden. Spoiler alert: Scrooge blir helomvendt og ender opp med å bli det komplett motsatte av det han engang var.

Jeg ble virkelig positivt overrasket over hvor lik adaptasjonene har vært til boken, for det dukket ikke opp noe særlig jeg ikke allerede visste om. I tillegg fant jeg det veldig koselig å lese en tekst skrevet for så lenge siden; det blir som å reise i tid selv.

Alt i alt er dette en vakker og relativt kort historie, som er så julete man kan få det, og det kan godt hende det blir en juletradisjon å lese denne boken hvert år!

Advertisements

2 thoughts on “A Christmas Carol – en mini-bokomtale

  1. Leste denne like før jul i 2014 selv og det er en veldig skjønn historie som er blitt godt adaptert mange ganger 🙂 Fin omtale og det blir nok en super juletradisjon!

    Like

Thanks!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.