Cloud Atlas – en mini-bokomtale

Cloud Atlas er skrevet av David Mitchell (ikke den engelske komikeren) og kom ut i 2004. I 2012 kom filmadaptasjonen ut.

51-ctfMPBcL._SY344_BO1,204,203,200_.jpg

Boken består av seks ulike historier, der alle personen på en aller annen måte er linket sammen, og har en unik struktur: historien begynner i 1850, beveger seg gjennom tiden frem til en post-apokalyptisk fremtid, før den til slutt gradvis går tilbake igjen. Historiene er også skrevet ulikt: i dagbokformat, gjennom brev, fra førstepersons perspektiv, gjennom et intervju.

Denne boken leste jeg først etter jeg så, og forelsket meg, i filmen. (Se filmen nå med en gang!) Det er faktisk få ulikheter mellom film og bok, dog boken så klart gir mer informasjon enn filmen. Jeg absolutt elsker konseptet: at vi alle er bundet sammen av en større makt, at vi har en skjebne, at vi er mer enn bare enkeltindivider, at mennesker kan gjøre en positiv forskjell.

Denne boken leste jeg til tross for at den egentlig ikke passer så godt til Leseutfordringen. I ettertid har jeg imidlertid funnet ut at jeg kan hake av på hele to punkter (for det er sent på året og jeg er litt desperat): Første punkt er en historie som foregår i Europa, nærmere bestemt består to av historiene i England. Andre punkt er en dystopisk novelle, da fremtidsfortellingene i boken ikke akkurat er ideelle.

Alt i alt en fantastisk bok! ❤

Advertisements

One thought on “Cloud Atlas – en mini-bokomtale

Thanks!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.