The War of the Worlds – en mini-bokomtale

War of The Worlds er skrevet av H.G. Wells, og kom ut som bok for første gang i 1898. Men den ble publisert som en serie i Pearson’s Magazine året før. Har også blitt filmatisert et par ganger, sist med Tom Cruise i hovedrollen i 2005.

war_of_the_worlds_android_1

Historien tar for seg, som en av de første i verden, at jorden blir angrepet av marsboere. Rettere sagt er det London som blir angrepet. Vi følger fortellingen gjennom én manns synspunkt og opplevelser, samt gjenfortellinger av hans bror.

Jeg har jo som et lite mål å lese flest mulig av bøkene jeg allerede har i bokhyllen, så denne boken valgte jeg på bakgrunn av dét, samt hvordan den passet inn i leseutfordringen. Til tross for (eller på grunn av?) at den er en av de første historiene som tar for seg et forhold mellom jordboere og utenomjordiske, er den i grunn litt…treig. Den er på 179 sider, men blir ikke så veldig interessant før etter de første 90. Jeg er uansett glad for at jeg leste den ferdig!

I leseutfordringen passer den inn på to punkter: Første punkt er at det er en historie som foregår i krigstid! Riktignok ikke en typisk krig, men allikevel en krig. Andre punkt er at fortellerstemmen er en upålitelig stemme – han er bevisstløs i dagevis, for eksempel. Hvem vet hva som skjedde da? Konseptet er uansett veldig artig å lese om!

Advertisements

Thanks!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.